uw mening
Reservatie
Contact

Gemakkelijk eiwit en eigeel scheiden met deze 5 tips

Je herkent het vast wel; je gaat een gerecht maken waarbij je alleen het eigeel of het eiwit nodig hebt. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit op te lossen. Nieuwsgierig naar onze tips?

 

Tip 1:
De bekendste is misschien wel de ene eierschaal naar de andere over te ‘gieten’. Breek het ei in twee stukken en ‘giet’ de eierdooier vervolgens net zo lang van de ene naar de andere eierschaal. Door een bakje eronder te zetten kan het eigeel gescheiden blijven. Maar hier moet je wel handig in zijn!

 

Tip 2:
Voor deze tip heb je een glas nodig met een trechter daarop. Breek het ei boven de trechter. Het eiwit zal door het uiteinde van de trechter in het glas terechtkomen, het eigeel blijft in de trechter achter. 

 

Tip 3:
Het is niet de handigste manier, maar we vertellen hem wel: Breek het ei boven een schoteltje, zonder de eidooier te breken. Zet vervolgens een rond, scherp, metalen vormpje op het eigeel en giet op deze manier alleen het eiwit in een ander bakje.

 

Tip 4:
Deze manier wordt steeds bekender. Je hebt het volgende nodig: 2 borden, een ei en een leeg flesje van frisdrank. Leg de borden naast elkaar en breek het ei op 1 bord. Zorg dat de eidooier niet kapot gaat.

De truc met het flesje: gebruik hiervoor een schoon flesje dat je licht kunt knijpen met de handen. Geen glazen flesjes dus want het is belangrijk dat er lucht in en uit de fles kan. Knijp de fles nu lichtjes in, en plaats de hals van de fles vervolgens boven de dooier. Als je nu zachtjes de fles laat terugkomen in zijn oorspronkelijke vorm zul je zien dat de eidooier vanzelf wordt opgezogen in de fles. Vervolgens kan je de eidooier op het andere bordje plaatsen en voilà, het eigeel en eiwit is gescheiden!

 

Tip 5:
Eiwit en eigeel scheiden is een kunst. Wanneer bovenstaande tips je niet voldoende geholpen hebben, bieden verschillende producten uitkomst. Een voorbeeld is een hulpmiddel waar je de eieren (met hele eidooier) in moet gieten, waarna het eiwit mooi gescheiden wordt van het eigeel.

 

Wat zijn jouw tips?