Overslaan en naar de inhoud gaan

7 weetjes die je nog niet wist over Zeeuwse mosselen!

09/08/2021

Zeeuwse mosselen zijn het lekkerst in de maanden augustus en september. Maar wist je dat je mosselen bijna het hele jaar door kan eten? Je eet ze best tussen de maanden juli en april, dat betekent dat ze je er tijdens alle seizoenen, behalve de lente, van kan smullen. 

Kom je binnenkort ook genieten van onze mosselen? Deel dan de volgende weetjes met je tafelgenoten. Wedden dat je indrukt maakt?

 

 1. Dichte mosselen zijn ook gewoon eetbaar. Door hun sterke sluitspier is het iets moeilijker ze open te krijgen, maar zodra je ze opent, bevatten ze vaak veel vlees en smaken ze overheerlijk.
   
 2. Je hebt geen speciale kookpot nodig om de mosselen te bereiden. Een grote soeppot volstaat om een heerlijke bereiding mosselen op tafel te toveren.
   
 3. De mosselen in je bord zijn minimum 2 jaar oud. zolang hadden ze nodig om van mosselzaad te groeien tot een volwassen mossel. 
   
 4. Mosselen bevatten bijzonder veel eiwitten en weinig vet. Ze zijn tevens rijk aan mineralen en vitaminen. Daarom zijn ze supergezond. 

   mosselen
   
 5. Heb je mosselen bereid? Bewaar zeker het vrijgekomen vocht, in diepvriesblokjes bijvoorbeeld. Dat vocht kan je gebruiken als bouillonblokje in sauzen of soep.
   
 6. Verse mosselen kan je niet invriezen, gekookte mosselen wel. Je kunt ze na ontdooien nog maximum 3 dagen in de koelkast bewaren. 
   
 7. Er is geen kwaliteits-, noch smaakverschil tussen een oranje of witte mossel. De eerste bevat gewoon meer pigment dan de andere.

 

Heb jij er ook zin in gekregen? Reserveer dan snel je tafel bij Colmar. Smakelijk!