Overslaan en naar de inhoud gaan

Wild van Wild - wildragout

01/10/2018
Wildragout bij Colmar

Wat is wild ragout?

Het is een ragout waarin stukken wild sudderen in de boter. Daarna worden deze gemengd met rode wijn en op smaak gebracht met bieslook en pittige uitjes. De saus wordt nadien gebonden met het bloed van het vlees, waardoor het recept volmaakt wordt. Ragout is de beste manier om ten volle van de smaak van everzwijn te genieten.

Everzwijn is rood vlees met een vaste structuur en met een uitgesproken smaak, maar toch niet te sterk zoals het wilde zwijn, een tak van de familie van de everzwijnen.

Wist je dat ?

Het vlees van everzwijn heeft weinig calorieën en is rijk aan vitamine B1, proteïnes, oligo-elementen en mineralen waarvan het ijzer beter wordt opgenomen in het lichaam dan ijzer uit groenten.

De keukengeheimen van de chef voor een geslaagde Everzwijn ragout

● Gedurende 24 uur het vlees laten sudderen voor de malsheid en de ontwikkeling van de aroma’s
● Kies voor sterke kruiden
● Meng met spekreepjes en groenten
● Opdienen met peterselie voor de versheid