Overslaan en naar de inhoud gaan

De lekkerste waterijsjes? Die maak je zo! 🍧

13/08/2020

In één handomdraai maak jij de lekkerste waterijsjes. Hieronder leer je hoe makkelijk je kan spelen met verschillende smaken. Daarnaast geven we je enkele leuke tips om je waterijsje te pimpen, want waterijsjes maken: dat is lekker, simpel en plezant! Let's go!

 

Ingrediënten en benodigdheden voor 10 stuks:


100ml water
40 ml limoensap
60 gr suiker
200 gr aardbeien 🍓
200 gr blauwe bessen
200 gr frambozen
muntblaadjes

enkele lege yoghurtpotjes of lege (diepvries)vormpjes
enkele houten stokjes of een kleine lepel
 

Zo maak je ze klaar:

1. Smelt het suiker in de pan samen met het water en limoensap.
2. Pureer het fruit en enkele fijngehakte muntblaadjes.
3. Vul vormpjes tot een centimeter onder de rand.
4. Steek een lepel of houten stokje in het ijsje en zet het minimum 6 uren in de diepvries.

Tip: In plaats van rode vruchten kan je ook watermeloen, perziken, sinaasappel, kiwi of ander fruit pureren. Aan jou de keuze! 🍉🍊
Tip: Wil je het nog zoeter? Voeg een lepel honing toe. 🍯
Tip: Haal je ijsje uit de vriezer en besprenkel met nootjes, snoepjes of chocoladestukjes. 

 

ijsjes


 

Wil je het iets gekker? 

◾ Nutella waterijsjes: hiervoor heb je enkel 350ml chocolademelk + 70 gr nutella nodig. Meng en zet in de vriezer.


Wil je het gezonder? 🥥

◾ Vervang het suikermengsel door kokosmelk.

◾ Gebruik enkel water, fruit en 1 el agavesiroop of 1 el honing.


Wil je er een cocktail o’clock van maken? 🍸

◾ Mojito-variant: giet bij het suikermengsel enkele scheuten rum en limoensap. Vergeet ook hier de muntblaadjes niet!

◾ Un, dos, tres, tequila! Giet enkele scheutjes tequila bij jouw sinaasappelvariant en serveer met fleur de sel. 

 

Zorg er altijd voor dat je jouw ijsjes lang genoeg bewaard hebt in de vriezer. Idealiter maak je ze een avond vooraleer je ze verorbert. 🍧 

Heb je ze zelf uitgeprobeerd? Neem een foto en deel met de hashtag #blijflekkerjezelf @colmarrestaurants. We zijn benieuwd!

Smakelijk!