Overslaan en naar de inhoud gaan

#BlijfLekkerThuis: Asperges op z'n Vlaams

23/04/2020

Het seizoen van het witte goud is juist gestart. Wij presenteren je met veel liefde asperges op z'n Vlaams. De perfecte combinatie van eenvoud en kwaliteit. Ideaal voor bij een lekker stukje vis of vlees. Nog een bewijs hoe simpel 'lekker' kan zijn. Je ontdekt hier ook hoe je weet dat jouw asperges vers zijn.


asperges

Voor 4 personen haal je dit in huis: 

▪ 1 kg verse asperges

▪ 200 gr hoeveboter

▪ 4 eieren

▪ 5 soeplepels gehakte peterselie

▪ Kruiden: peper, zout, nootmuskaat

 

 

Verse asperges maken een piepend geluidje als je ze tegen mekaar wrijft en bovendien zijn ze mooi wit.

 

Aan de slag:

Schil de asperges met een dunschiller van de kop van de asperges naar beneden. Breek na het schillen het onderste harde stukje af. Kook de asperges in licht gezouten water, voel aan de kop van de asperges als deze zacht is zijn ze klaar en laat ze dan rusten in het water zodra het water z’n kookpunt heeft bereikt. Laat ze uitlekken op een propere keukenhanddoek.  

asperges

Kook de eitjes zo’n kleine 10 minuten, pel ze en hak fijn. Laat de boter smelten en meng er de eitjes onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Presenteer de asperges half overgoten met het ei-en botermengsel en strooi er wat gehakte peterselie over.

 

Smakelijk!