Havermoutwafel met banaan
24/03/2021Coronakilo’s, hebben we er niet allemaal wat last van? Niet met deze wafels, want je mag er gerust twee (of drie of vier) van eten. Door de havermout worden ze extra voedzaam, en de bananen maken de wafels lekker zoet. Kaneel zorgt voor de finishing touch! Ze zijn ideaal als ontbijt of tussendoortje.
Internationale wafeldag vieren we maar al te graag!
Wie weet vind je een lekkere wafelvariant in het dessertenbuffet na heropening?
Ingrediënten voor de wafeltjes (ongeveer 8 à 10 stuks)
🧇 80g havermout, gemalen tot meel
🧇 ½ zakje bakpoeder
🧇 1 tl kaneel
🧇 Snufje zout
🧇 2 rijpe bananen
🧇 2 eieren
Zo maak je deze lekkere wafeltjes:
Plet de bananen met een vork. Voeg één voor één de eieren toe en meng goed. Mix vervolgens de havermout, kaneel, bakpoeder en zout erdoor. Verwarm het wafelijzer, smeer het in met wat boter en gebruik per wafel 2 eetlepels beslag. Bak 4 minuten.
Serveer de wafels warm of koud. En vooral: geniet ervan!
Tip 1: voor een leuk effect kan je de wafels bakken in een hartjeswafelijzer.
Tip 2: maak je wafels extra feestelijk door chocolate chips door het beslag te mengen of kies voor een gezondere variant: kleine appelstukjes!
Tip 3: deze wafels kan je gemakkelijk invriezen. Zo heb je altijd een lekker en gezond ontbijtje of tussendoortje achter de hand.