Overslaan en naar de inhoud gaan

#BlijfLekkerThuis 9: dé klassieker Balletjes in tomatensaus

03/04/2020

Veel uitleg is hoogstwaarschijnlijk niet nodig bij één van onze Vlaamse klassieker: de balletjes in tomatensaus. Het geheim van een goede tomatensaus is dat je er enkele heerlijke ingrediënten en kruiden aan toevoegt. Zo komt de smaak van de saus tot z'n recht. Jij beslist zelf of je er aardappelpuree, frietjes of rijst bij serveert. Smullen maar! 

 

balletjesBenodigdheden voor 3 personen: 

500 gr gemengd gehakt (kalfs & varken)

5 Soeplepels paneermeel 

1 ei 

1 groot blik tomatenblokjes

1 klein blikje tomatenpuree concentraat

1 soeplepel bloem 

1 voetselder

250 ml Kippenbouillon

1 ajuin

Peper & zout, oregano, laurierblad, tijm, rozemarijn, dragon en eventueel iets pikant zoals chilipeper

 

Bereiding :

Meng het gehakt met het paneermeel en het ei, proef en kruid bij indien nodig. Rol balletjes gehakt 40 gram. Kuis en versnipper de ui en look. Bak aan samen met de balletjes in een diepe pan met een scheutje olijfolie. Bestuif de balletjes na kleuring met wat bloem. Snij de selder in grove stukken en stoof. Doe alle ingrediënten bij de balletjes en laat een 20-tal minuten zacht sudderen. 

 

Smakelijk!