Overslaan en naar de inhoud gaan

Maak je eigen Pavlova

01/09/2018
Maak je eigen Pavlova

Ons familie recept

- Was en schil het fruit en snij in kleine stukjes.
- Klop de room en suiker tot een stevige massa en spatel de Mascarpone eronder.
- Verdeel de helft van het beslag in een platte schotel. Verbrokkel hierover 8 meringue koekjes en het versneden fruit.
- Bedek dit met het overige beslag en laat enkele uren in de koelkast opstijven.
- Werk de schotel af met vers fruit en meringue.

 

Ingrediënten (voor 4)

Vers fruit naar eigen smaak
12 meringue koekjes (+/-100gr)
100 gr bloemsuiker
250 gr Mascarpone
2 dl room

 

Wist je dat...

... Pavlova het nationaal dessert is van Australië en Nieuw-Zeeland en dat het genoemd is naar de Russische balletdanseres Anna
Pavlova. Het dessert zou gemaakt zijn ter ere van deze danseres naar aanleiding van haar tournees in Australië en Nieuw–Zeeland in de jaren 20.
Samengesteld uit meringue en vers fruit, siert de eenvoud dit luchtig gerechtje.