Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlaamse Stoofkarbonades - een klassieker

01/09/2018
Vlaamse Stoofkarbonades

Vlaamse Stoofkarbonades, een Klassieker bij Colmar


Het Colmar-receptje van de Vlaamse Stoofkarbonades is een familiegeheim, maar hierbij alvast enkele tips voor goede stoofkarbonades!

Het rundvlees : voor z’n malsheid moet het rundvlees lang op een zacht vuurtje en afgedekt worden gestoofd. We voegen er eerst boter aan toe, alvorens te kruiden en te overgieten met bier.

Het bier : het moet donker bier zijn, zacht en met ‘body’. Abdijbieren zijn het meest geschikt met 8 tot 10 % alcoholgehalte.

De saus : om een zachte en smeuïge saus te bekomen, moet men het vlees ‘binden’ alvorens te stoven. Maar hoe gaat men het vlees ‘binden’? Het vlees ‘binden’, betekent dat het met bloem wordt bewerkt, zodat bij het stoven de saus wordt gebonden. Vergeet niet om wat peperkoek toe te voegen voor een  subtiele en originele zoet-zoute smaak.