Overslaan en naar de inhoud gaan

De lekkerste en makkelijkste worteltaart

01/12/2020
Wortelen in zoet gebak?! Is dat wel lekker?  Wees maar zeker! 🥕
Met dit simpele recept voor een luchtige wortelcake verover je alle harten thuis. Het is een heerlijke voltreffer op mooie koude winterdagen. De frisse toets citroen maakt ‘m helemaal af! Daarnaast is de taart ideaal bij een kop warme thee. 🍵

Ingrediënten voor de cake:

✔ 70 gr donkerbruine suiker

✔ 1 ei 

✔ 50 ml halfvolle melk

✔ 100 gr boter (ongezouten op kamertemperatuur)

✔ 200 gr bloem 

✔ 1 el bakpoeder

✔ snuifje zout

✔ 200 gr wortelen (3-4 grote)

✔ 50 gram walnoten

✔ 1 tl kaneel

✔ 1 scheutje vanillearoma 

(toets van gember of kruidnagel naar smaak)

 

Topping

80 gr poedersuiker

200 gr zure room/roomkaas

2 el citroensap

citroenzeste (rasp)

 

worteltaart

Zo maak je die heerlijke taart:

Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een grote mengkom en mix de boter (op kamertemperatuur) samen met de suiker, het ei, de melk tot een beslag. Voeg de kaneel en vanille aroma toe en mix zacht. Voeg de bloem, het snuifje zout en bakpoeder toe en roer rustig om tot een glad beslag. 

Rasp de wortel en mix ze met de staafmixer in een pot of rasp ze in hele fijne stukjes. Mix zo ook de walnoten, of snijd in kleine stukjes. Houd een paar walnoten over voor de decoratie. Meng de noten en de wortelrasp onder het beslag. 

Neem een bakvorm (rond of lang) en smeer in met boter en bloem. Voeg het beslag toe en bak de taart 35 minuten in de oven. 

Meng ondertussen de poedersuiker met de roomkaas en het citroensap. Wanneer de cake is afgekoeld, bestrijk het crèmemengsel over de top van de cake. Versier met geraspte citroen en walnoten op de topping en serveer. 

 

Klaar? Smullen maar! 😋🍰