Overslaan en naar de inhoud gaan

De Jumbo Zeeuwse Mosselen zijn er!

01/07/2019
Zeeuwse Mosselen bij Colmar

't is het moment!
De Zeeuwse jumbo mosselen zijn er!

Afspraak dus bij Colmar voor een dampende pot, bereid met witte wijn of natuur. Met daarbij een schuimend glas bier of een heerlijke witte wijn smaken ze verrukkelijk.

Colmar schenkt veel aandacht aan de kwaliteit. Daarom hebben wij het ideale moment afgewacht om u de beste kwaliteit te serveren:
de Zeeuwse mosselen.

Waarom is de kwaliteit van Zeeuwse mosselen de beste ?

Hun smaak wordt beïnvloed door de omstandigheden waarin ze worden geplukt. De benaming ‘Zeeuws’ omdat ze groeien in de Oosterschelde waarin ze zouterig en sappig worden. De Oosterschelde in Zeeland is ideaal voor de ontwikkeling van de mosselcultuur, door de rijke aanwezigheid van algen in een zuivere, natuurlijke omgeving.

De Zeeuwse mosselen worden gecultiveerd in zeewater, waardoor ze heel veel mineralen, jodium en vitamines opnemen waardoor ze lekker vlezig worden.

Volgens de legende zou de kleur van het mosselvlees afhangen van het geslacht…  De vrouwelijke mosselen zouden oranje zijn en de mannelijke bleek. Niets is minder waar!  Blijkbaar is de kleur van het mosselvlees genetisch bepaald.

Wist je dat?

Mosselen zijn goed voor de gezondheid! Ze bevatten weinig calorieën en onverzadigde vetten en hebben evenveel proteïnes in zich als in een biefstuk!