Overslaan en naar de inhoud gaan

Suggesties van september

01/09/2018

Suggesties september

 

Vol-au-Vent

€14.95
Proef deze klassieker, samenge-steld uit een bladerdeeggebakje gevuld met kip, champignons en romige bechamel. Met verse frietjes erbij, is dit gerechtje helemaal af!

Wist je dat...
De kleinere versies van dit bladerdeeggebak krijgen de naam ‘Bouchée’ of ‘hapje’ mee.
De oorsprong hiervan dateert uit de 18de eeuw toen Marie Leczinska, echtgenote van Lodewijk XV, dit klein gebakje samen met de vulling heeft uitgevonden, want het moest in één of twee happen opgegeten kunnen worden. Het gerechtje werd dus waardig omgedoopt tot ‘Bouchée à la reine’ of ‘Koninginnehapje’.

 

Gebakken Piepkuiken met champignonsaus

€15.45
Gebraden in de oven, met een heerlijke champignonsaus en geserveerd met goudgele aardappelkroketjes. Wie kan er weerstaan aan dit gastronomisch gerecht uit de Franse keuken?
Weet je trouwens waarom er enkel jonge haantjes op het menu staan? Een haantje wordt reeds na 4 weken geslacht. Het bevat natuurlijk, zacht vlees met een gele kleur door de voeding, voornamelijk bestaande uit maïs.

 

Gamba-spies in lookboter

€16.45
Geniet van 5 grote gamba’s met pittige lookboter en basmati-rijst. Daar de gamba’s rijk zijn aan elementen zoals selenium en zink, bevatten ze de nodige
anti-stoffen die de gezondheid bevorderen.

Hoe kan je makkelijk gamba’s pellen? Verwijder eerst de kop van de gamba met een langzaam draaiende beweging. Neem de staart van de gamba met duim en wijsvinger vast en trek zo de schaal weg. Verwijder tenslotte de staart met een zachte beweging.