Fruit en groenten eten is gezond, maar als het seizoensproducten zijn, dan is het nog beter!
Inderdaad, eten volgens het seizoen heeft een aantal voordelen :
De smaak: het fruit en de groenten die geoogst worden op het juiste moment, dus wanneer ze goed gerijpt zijn, hebben altijd meer smaak en zitten vol vitamines en mineralen.
De gezondheid: seizoensproducten zijn zeer goed voor je gezondheid. Je voedingsnoden variëren doorheen het jaar in functie van het weer en seizoensproducten spelen hierop in. Zo zijn de voedingsstoffen van seizoensfruit en groenten gedurende de winter rijker aan suikers en vitamines.
De portemonnee: seizoensproducten van hier zijn goedkoper, want je betaalt minder invoerkosten. Als je ze rechtstreeks op de boerderij kan kopen of op de markt, scheelt het wel wat.
De ecologie: door seizoensgroenten en fruit hier te kopen, vermijd je invoer uit verre landen.
GROENTEN
Look – Aubergine – Bieten - Broccoli - Worteltjes – Selder - Champignons – Kolen – Spruiten Bloemkool – Komkommer
Courgette – Andijvie – Spinazie - Venkel - Boerenkool – Boontjes - Kropsla – Veldsla – Maïs – Raap
Ui – Pastinaak – Prei – Pepers - Aardappelen – Pompoen - Postelein – Radijs – Aardpeer
FRUIT
Kastanjes – Kweepeer - Framboos – Bosbessen - Hazelnoten – Noten
Peren – Appelen - Pruimen – Druiven - Tomaat