Overslaan en naar de inhoud gaan

Tips om een hittegolf te trotseren! 😎

13/06/2023

De eerste hittegolf is in zicht. Voor sommigen onder ons zalig genieten, voor anderen zoveel mogelijk manieren zoeken om snel en effectief af te koelen... Hoe houd je het lekker fris tijdens zo’n hittegolf? Colmar deelt graag de beste tips! ☀

 

strand 1. Drink voldoende water, maar drink jouw drank niet té fris, je lichaam zal namelijk harder moeten werken om je lichaamstemperatuur op peil te houden.🧉
2. Wil je graag sporten? Doe dat gerust 's morgens tijdens de vroege uurtjes. Overdag doe je best geen zware inspanningen. Zorg wel dat je af en toe beweegt of ga lekker zwemmen in zee of wandelen op het strand. 
3. Eet niet té zwaar, kies voor licht verteerbare gerechten. Bekijk gerust ons menu.
4. Smeren smeren smeren! Verzorg je huid, ga zonnebrand tegen en smeer je voldoende in met zonnecrème
5. Heb je geen zwembad? Pak je grootste emmer en doe er koud water in, zo heb je een zalig verfrissend voetbad.

 

 

zwembad

6. Speel met de kinderen in de tuin onder de tuinslang, maar pas op... Laat eerst het hete water uit de tuinslang stromen vooraleer je eronder gaat staan.  
7. Geen ventilator in huis? Hang een vochtig laken voor het raam. Idealiter heb je het laken even in de diepvries gestoken.  
8. Sluit deuren, ramen en gordijnen de hele dag. Zo houd je de warmte buiten. 
9. In de slaapkamer kies je best voor katoen: een lichte materie die ademt. Satijn of zijdelakens zijn uit den boze. 
10. Stop je hoofdkussen in een plastiek zak en leg dat enkele uren voor het slapengaan in de diepvries. Zo houd je je hoofd letterlijk koel. 

 

 

ananas

11. Neem een warmwaterkruik en leg die in de diepvries
12. Vermijd alcohol voor het slapengaan. 
13. Geen airco in de auto? Zet een raam vooraan open en achterin een raam aan de andere kant, dit zorgt voor een betere luchtcirculatie. 
14. Vul een verstuiver met koud water en neem die mee als je op stap gaat, zo kan je je af en toe verfrissen.
15. Ga genieten in de cinema van een leuke film als je het echt té warm vindt. Of bezoek een leuk museum dat al lang op jouw lijstje stond. 
16. Last but not least, kom langs bij Colmar! Vanaf woensdag 14 juni tot en met zaterdag 17 juni geniet iedereen van GRATIS IJSJES* uit het dessertenbuffet. 

*enkel geldig voor betalende klanten.

 

reserveer

Tot snel bij Colmar! 

Gratis ijsjes hittegolf