Overslaan en naar de inhoud gaan

Chocolademousse op drie manieren

08/04/2021

Ondanks de huidige situatie, vonden we Pasen toch weer een gezellig feest! Is de paashaas ook bij jou wat te gretig geweest met z’n paaseieren? Dan hebben wij voor jou drie recepten voor heerlijke chocolademousse. Zo komt al die paaschocolade zeker van pas. 

🍫Klassieke chocolademousse

Smelt 200 g paaseieren au bain-marie. Splits 3 eieren. Klop de eidooiers samen met 50 g suiker op tot een schuimige massa. Haal de gesmolten chocolade van het vuur en meng hier het eidooier-suikermengsel door. Klop de eiwitten stijf en spatel de witte massa zachtjes door het chocolademengsel. Klop vervolgens 150 ml room stijf en meng dit ook door het chocolademengsel. Opgelet: schud de spatel niet af op de pot, hierdoor verdwijnt de lucht uit het mengsel! Verdeel de chocolademousse over 4 glazen en laat opstijven in de koelkast. Ook lekker met wat fijngehakte paaseitjes afgetopt.

🍫Chocolademousse met slechts 2 ingrediënten

Smelt 150 g paaseieren au bain-marie. Splits 4 eieren. Haal de gesmolten chocolade van het vuur en meng hier één voor één 3 eidooiers door. Klop de 4 eiwitten stijf en spatel de witte massa door het chocolademengsel. Verdeel de chocolademousse over 4 glazen en laat enkele uren opstijven in de koelkast. Ook lekker met wat fijngehakte paaseitjes afgetopt.

🍫Gezonde chocolademousse

Prak 1 banaan samen met het vruchtvlees van 1 avocado. Roer hier 2 eetlepels honing en 50 g cacaopoeder door. Hak een paar paaseitjes in kleine stukjes en roer dit door het mengsel. Verdeel het mengsel over 4 glazen en top af met nog wat fijngehakte paaseitjes. Laat het mengsel enkele uren opstijven in de koelkast.

Chocolademousse

 

Heb jij al jouw paaschocolade al opgegeten? Of heb je geen zin om in de keuken te staan? Geen zorgen! Je kan nog altijd genieten van de lekkere chocolademousse van Colmar of Cocotte! Die is namelijk bereid met échte Callebautchocolade. Mmm. 🤗