Overslaan en naar de inhoud gaan

Over ons

Onze geschiedenis

Het begon in 1957 in Brussel, aan de Adolphe Maxlaan met twee restaurants die verschillend waren qua concept: Max, een luxe-restaurant en Colmar, een snackbar met zelfbediening.

In de jaren 70 had de familie Dossche plannen om hun agro-voedingsbedrijf te diversifiëren en namen zij de twee restaurants over. Na enkele maanden sloot restaurant Max de deuren; Colmar werd verder ontwikkeld en het concept evolueerde naar een formule Grill & Buffets, dit na verschillende studiereizen in de Verenigde Staten.

Het eerste restaurant Grill & Buffets ontstond in Sint-Denijs-Westrem in 1979 en het concept werd al snel uitgebreid naar Gent, Antwerpen, Brussel en Kortrijk.

Het is een voltreffer, waardoor de familie Dossche besliste om het concept Colmar naar Frankrijk te exporteren. Het eerste restaurant werd geopend in Englos. In Frankrijk werd de naam Colmar al snel vervangen door Crocodile.

In 1994 werd voor de eerste maal een treinwagon ingehuldigd als annex aan het restaurant Colmar in Kortrijk. Nadien introduceerde men de wagon in alle Crocodile-restaurants in Frankrijk. Wist je dat de naam Crocodile afkomstig is van de benaming van een locomotief uit de jaren 1924 tot 1989?

Vandaag telt de groep Colmar 18 restaurants Crocodile in Frankrijk en 6 restaurants Colmar in België, allemaal in eigen beheer.

Onze waarden

Gezelligheid staat centraal bij Colmar. Het is een erezaak voor onze teams om je te verwelkomen in een aangename sfeer waar je je thuis in voelt om een feestelijk moment samen met familie, vrienden of collega’s te beleven.

Wij wensen dat iedere gast zich dadelijk thuis voelt en ongedwongen kan kiezen uit de verschillende formules en mogelijkheden. Een bezoek aan Colmar is een beetje ‘thuis komen’ en genieten van de vrijheid, variatie en versheid van onze gerechten.

gezelligheid bij Colmar

Een correcte maaltijd aanbieden aan een democratische prijs, is de missie van alle Colmar-restaurants.

Wij willen onze liefde voor de keuken met je delen, los van fastfoodformules, klassieke restaurants en brasserie door het aanbieden van kwaliteitsproducten tegen prijzen zonder verrassingen.

Dankzij onze formules en het drankenbuffet inbegrepen in de prijs, weet je op voorhand wat je zal betalen. Elke dag opnieuw bieden wij kwaliteitsproducten aan, unieke en gevarieerde buffetten onder de naam Colmar Buffets & Grill

Democratische prijs

Er wordt enorm veel belang gehecht aan de echte momenten om samen te genieten bij Colmar, een echte familiale onderneming.

Daarom willen wij samen zorgen voor belangrijke momenten bij je familie of vrienden. Een geboorte, een doopfeest, een verjaardag, een diploma behaald, een pensionering…er zijn tal van gelegenheden waarbij wij kunnen instaan voor de viering ervan.

Het is de opdracht van Colmar om met z’n ervaring, vakmanschap en passie te zorgen voor onvergetelijke momenten om samen te genieten.

Authenticiteit bij Colmar

Flexibele formules

Iedereen heeft het naar zijn zin bij Colmar dankzij de unieke, flexibele formules, dus naargelang je wensen, eetlust en budget, à volonté met het drankenbuffet altijd inbegrepen. Ons concept steunt op vrijheid in keuze en een lekkere ervaring, dit alles in een aangename sfeer.

formule

Wat je ook wenst op culinair vlak, je kan het allemaal beleven bij Colmar, in een aangename sfeer, met familie of vrienden, ja zelfs voor een zakenlunch.