Overslaan en naar de inhoud gaan

5 tips voor de ideale salade

01/07/2019

Wat is lekkerder dan een heerlijke, frisse salade bij warm weer!

Een salade bij je gerecht zorgt voor een frisse smaak en is bovendien gemakkelijk te bereiden.

Benieuwd hoe je een frisse salade kan bereiden? Volg dan deze tips.
 

ideale salade

1. Voeg donkere bladgroenten toe

Men opteert meestal voor bladsla als groente, maar je kiest best voor donkere bladgroenten: deze zijn veel voedzamer dan de lichtere slasoorten. Donkere bladgroenten zoals spinazie en rucola bevatten meer vitaminen, mineralen en vezels. Bovendien zijn deze gunstig voor het lichaam door hun reinigende en ontgiftende werking.

2. Gebruik een dressing

Dressings geven een meerwaarde aan de gehele salade. Het is dus heel belangrijk dat je vooraf de functie van jouw salade bedenkt. Kies je voor een frisse toevoeging, ga dan voor een lichtere smaak zoals een zoete dressing met honing of fruitazijn. Wens je toch liever een zwaardere smaak, gebruik dan een vinaigrette gemaakt van mosterd. Gebruik niet teveel dressing omdat deze anders overheerst ten koste van de rest van de salade.

3. Fruit

Alle soorten fruit zoals banaan, aardbei of mango kunnen in een salade verwerkt worden. Het voordeel van fruit in salades is dat de smaken goed bij elkaar passen. Bovendien oogt je salade heel kleurrijk en fris indien je er stukjes fruit bij zitten.

4. Salade als hoofdgerecht

Een salade kan ook als hoofdgerecht genuttigd worden. Zorg er wel voor dat er een voldoende voedzame inhoud rijk aan proteïne aanwezig is. Zo kan je bijvoorbeeld vlees en vis nog hieraan toevoegen.

5. Hou het simpel

Hou je salade lekker simpel. Gebruik niet teveel verschillende smaken hou rekening met keuze bladgroente en dressing zoals eerder vermeld. Wat primeert is dat een salade lekker fris moet zijn.