Overslaan en naar de inhoud gaan

#BlijfLekkerThuis: Aardbeienconfituur met munt 🍓

26/05/2020

Aardbeienconfituur, daar is toch iedereen fan van?! Je kan ervan smullen ‘s morgens bij je ontbijt of als topping op een heerlijk stukje kaas. Confituur kan je maanden bewaren in hermetisch afgesloten potjes. Zelf kan je confituur maken alle soorten vruchten. Bovendien gaat dat makkelijker en sneller dan gedacht, want alles wat homemade is, is toch het beste? Wedden dat de potjes confituur erdoor vliegen deze zomer? 

 

Benodigdheden:

▪ 1 kg aardbeien

▪ 1 kg geleisuiker 

▪ ½ citroen

▪ 10 muntblaadjes 

 

bereiding

Bereiding:

Was je handen! 

Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snij ze in stukken naar eigen wens. Doe ze in een kookpot. Was en snij de bio citroen in twee. Verdeel het sap van de halve citroen over de aardbeien. Meng de suiker onder de aardbeien zet op een matig vuurtje (de halve uitgeperste citroen mag mee in de confituur naar smaak. Dat geeft een licht bittere toets.)

Laat de confituur een 4-tal minuten zacht pruttelen. Was vervolgens de muntblaadjes en snij ze in reepjes. Meng ze onder de confituur en laat nog eenmaal opkoken. Verdeel de hete confituur in bokaaltjes en sluit onmiddellijk af met een schroef deksel. Draai de bokalen ondersteboven en laat afkoelen (dit geeft een langere houdbaarheid aan de confituur.) 

Smakelijk! 

aardbei