Overslaan en naar de inhoud gaan

#BlijfLekkerThuis 6: een overheerlijke broodpudding

31/03/2020

Samen lekker thuis...

Heb je nog broodrestjes over? Gooi ze niet weg! Geef ze aan de eendjes OF maak een lekkere broodpudding.¬† ūü¶Üūüćě

 

Wat heb je hiervoor nodig?

- 250 gr oud brood (ook koffiekoeken zijn mogelijk)

- 3 sneetjes peperkoek

- 2 grote eieren 

- 115 gr bruine suiker

- 5 dl melk 

- 1 tl kaneel

- 25 gr vanillepoeder

 

Optioneel: 

rum (of aroma rum), rozijntjes, appels of witte chocolade 

 

Zo bak jij die lekkere broodpudding:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden 

2. Warm de melk op en voeg de suiker toe zodra ze lauw is

3. Scheur het brood en de peperkoek in kleinere stukken

4. Giet de melk over het brood en laat 10 minuten weken

5. Voeg de eieren, kaneel en vanillepoeder toe 

6. Meng alles door elkaar en giet het deeg in een ingevette taart-of bakvorm

7. Zet één uur in de oven (controleer met je mes of het brood goed doorbakken is)

Broodpudding

Enkele tips: 

- Croissants of andere koffiekoeken kan je eveneens gebruiken om broodpudding te maken

- Serveer er een lekkere verse tas koffie bij: h√©√©rlijk als vieruurtje ‚ėē

- Ook met slagroom, een bolletje ijs of een crème anglaise kan je harten veroveren 

- Liever een gezonde versie? Vervang de melk door rijstdrink, de suiker door een banaan, appel en een beetje honing, en kies voor volkoren brood

 

Ziezo. Laat het brood enkele uren afkoelen. Serveer met een beetje fruit en bloemsuiker.

Smakelijk!