#BlijfLekkerThuis 6: een overheerlijke broodpudding
31/03/2020Samen lekker thuis...
Heb je nog broodrestjes over? Gooi ze niet weg! Geef ze aan de eendjes OF maak een lekkere broodpudding. 🦆🍞
Wat heb je hiervoor nodig?
- 250 gr oud brood (ook koffiekoeken zijn mogelijk)
- 3 sneetjes peperkoek
- 2 grote eieren
- 115 gr bruine suiker
- 5 dl melk
- 1 tl kaneel
- 25 gr vanillepoeder
Optioneel:
rum (of aroma rum), rozijntjes, appels of witte chocolade
Zo bak jij die lekkere broodpudding:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden
2. Warm de melk op en voeg de suiker toe zodra ze lauw is
3. Scheur het brood en de peperkoek in kleinere stukken
4. Giet de melk over het brood en laat 10 minuten weken
5. Voeg de eieren, kaneel en vanillepoeder toe
6. Meng alles door elkaar en giet het deeg in een ingevette taart-of bakvorm
7. Zet één uur in de oven (controleer met je mes of het brood goed doorbakken is)
Enkele tips:
- Croissants of andere koffiekoeken kan je eveneens gebruiken om broodpudding te maken
- Serveer er een lekkere verse tas koffie bij: héérlijk als vieruurtje ☕
- Ook met slagroom, een bolletje ijs of een crème anglaise kan je harten veroveren
- Liever een gezonde versie? Vervang de melk door rijstdrink, de suiker door een banaan, appel en een beetje honing, en kies voor volkoren brood
Ziezo. Laat het brood enkele uren afkoelen. Serveer met een beetje fruit en bloemsuiker.
Smakelijk!