Overslaan en naar de inhoud gaan

#BlijfLekkerThuis 8: een onweerstaanbare trifle

03/04/2020

Loopt het water je in de mond bij het zien van deze verrukkelijke trifle? Bij ons ook! Het overheerlijke dessert is sinds kort te vinden in ons dessertenbuffet. We kregen toestemming van Wilfried, chef én bedenker van onze welgekende recepten, om het recept te delen speciaal voor jou. 

OPGELET! Grote kans op goesting in sneukelen dit weekend! 😋

 

 

trifle

Benodigdheden voor 6 personen:

10 lange vingers, ook wel gekend als boudoirs

250 gr bosvruchten

2 soeplepels bloemsuiker

500 gr vanille pudding 

500 gr zure room of volle platte kaas

2 soeplepels gebrande pitten of noten 

 

 

Bereiding:

Meng de suiker onder de rode vruchten. Maak een stevige gesuikerde vanille pudding en laat afkoelen onder folie zodat er geen vlies op komt. Klop de vanille pudding en zure room of plattekaas samen op met een klopper. Leg de lange vingers onderaan in een schotel en verdeel hierover de rode vruchten met het sap dat vrij gekomen is. Verdeel de opgeklopte crème over de vruchten. Laat een 4-tal uur opstijven in de koelkast. Brand wat pitten (zonnebloem, pijnboom, pompoen,...) of gehakte noten in een droge pan op het vuur en laat afkoelen .Strooi deze over de trifle en serveer.

 

SMAKELIJK! 

 

Ps: Deel zeker een foto van jouw creatie onder onze facebookpost! 😉