Overslaan en naar de inhoud gaan

#BlijfLekkerThuis: de zee in huis 🦐

27/04/2020

Daguitstapjes naar zee nog niet toegestaan? Geen probleem, wij brengen de zee wel naar ons met deze heerlijke tomaat garnaal. Lees hieronder hoe je aan de slag gaat! 🦐

Voor 4 personen haal je dit in huis:

β–ͺ 200 gr gepelde garnalen
β–ͺ 4 middelgrote tomaten
β–ͺ 4 eetlepels mayonaise
β–ͺ 4 eieren
β–ͺ Sla, peper en zout, citroen, peterselie om te versieren

Tomaat garnaal
Tomaat garnaal Β©15gram.be

Verwijder het kroontje uit de tomaat en maak een kruisinkerving aan de bovenzijde. Dompel de tomaten een 3-tal minuten onder in kokend water en laat ze erna schrikken in koud water. Zo kan je de tomaten pellen, een koud kunstje πŸ˜‰. Snij het deksel van de bovenzijde en schep met een koffielepel de zaadjes uit de tomaat.

Kook de eitjes, laat afkoelen en pel. Schik een bedje van sla op een schotel en zet hierop de tomaten. Vul ze met garnaaltjes en schep een soeplepel mayonaise op elke tomaat. Zet de dekseltjes terug op tomaten. Garneer verder met halve eitjes.

Heerlijk lekker met frietjes of gewoon zo als lunch… Smakelijk!