Overslaan en naar de inhoud gaan

Bombay Sapphire Gin & Tonic

01/10/2018

 

 

Bombay Sapphire Gin & Tonic

Gin is de hype, daar kan je niet om heen!

Maar, waar komt de Gin vandaan ?

Op het einde van de 17de eeuw ontstond de productie van Gin in de Nederlanden door distillatie van pure alcohol uit jenever en al snel werd dit procedé overgenomen door de Engelsen, die “genever” omdoopten tot “gin”.

 

Bombay Sapphire

De Bombay Sapphire Gin komt tot stand door toevoeging van een tiental kruiden die men laat intrekken, waardoor een bloemengeur ontstaat die de smaken van citrus en jenever ontwikkelen. Tijdens het distilleren hangen de kruiden in koperen manden, die een fijne, lichte smaak aan deze heldere drank geven.

Kruiden: jeneverbes, citroenzeste, koriander, engelwortel, iriswortel, paradijsgraan, cubebe-bessen, cassis, amandel en zoethout.

 

Hoe maak je een geslaagde Gin & Tonic?

● Vul een ballonglas met ijsblokjes
● Overgiet het ijs met Gin en pers een kwartje citroen
● Leg het uitgeperste kwartje citroen in het glas
● Even roeren om de het ijs te mengen
● Hou het glas wat schuin en voeg de tonic eraan toe
● Roer zachtjes met een menglepel