Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe maak je een goede Burger?

01/10/2018

 

 

Burger Colmar
1.    Het Bun-broodje

Het ideale broodje voor de burger dankzij zijn typische vorm en zachte structuur.
Plaats het broodje gedurende 3 minuten op de grill bij een temperatuur van 200°.

 

2.    De burger-saus ‘van het huis’

Bij Colmar is de saus ‘van het huis’ en bereid op basis van witte peper, worcestersaus, piment, bieslook, look, dragon en peterselie.

 

3.    Het vlees

Kies voor niet te mager gehakt vlees, met een vetgehalte van 15 tot 25%. Bak het vlees op de grill en vergeet niet aan beide zijden te kruiden, terwijl je het de vorm geeft die past bij het broodje.

 

4.    De kaas

Terwijl de steak bakt, laat de kaas zachtjes erop smelten. Dit seizoen is het bij Colmar de Engelse Cheddarkaas, gekend voor z’n typische smaak.

 

5.    De garnituur

Voeg er wat ui-ringen, tomaat en sla aan toe. Een lichtjes gebraden ui geeft aan het geheel een zoete toets. Augurken daarentegen zorgen voor wat meer zurigheid.