Overslaan en naar de inhoud gaan

Was Sinterklaas ook bij jullie iets te gul?

09/12/2020

Hebben jullie ook te veel chocolade of ander lekkers over dankzij Sinterklaas en weet je niet wat ermee te doen? Hieronder vind je enkele heerlijke ideetjes om je chocolade te verwerken, al dan niet met fruit, zo hoef je je niet té schuldig te voelen over die portie chocolade! En zo hoef je evenmin de lekkernijen in de vuilbak te gooien. 

 

1. Chocoladefondue 🍫

Onze persoonlijke favoriet, hoe kan het ook anders… Neem enkele satéstokjes, snijd een appel, banaan, peer en ander fruit in stukjes en steek het op het stokje. Smelt je chocolade au bain marie en voeg eventueel enkele scheutjes room toe (100ml room / 100 gr chocolade). Dop met die satéstokjes in de chocolade! Smakelijk. 

 

2. Chocolademelk 🥛

Meng de chocolade in een hete kop melk en werk af met een toefje slagroom of marshmallows… Mmhhhh

 

3. Gebakken banaan met chocolade 🍌

Benodigdheden: 2 bananen, 100 g pure chocolade, 100 ml room en 1 eetlepel honing. 

Smelt de chocolade au bain marie met de room. Pel en bak de bananen kort in boter, doe er 1 eetlepel honing over en laat karameliseren. Serveer met de gesmolten chocolade.

 

sinterklaas

 

4. Chocoladecroissant met speculoos 🍫

Breek de chocolade en enkele stukjes speculoos in stukjes of steek ze in een afsluitbaar zakje en stamp ze fijn met een deegrol. Verhit je wafelijzer of croque monsieur toestel. Snijd een boterkoek, croissant, of sandwich tussendoor en beleg met de gebroken stokjes. Laat even grillen… Ziezo, smakelijk! 

 

5. Pannenkoek met chocolade en madarijntjes 🍊

Bak/verwarm enkele heerlijke pannenkoeken en serveer met chocolade en mandarijntjes.

 

6. Te veel nicnacjes 🆎

Crunch deze letterkoekjes en gebruik ze als onderkant van een heerlijke kaastaart of als topping op een chocoladetaart of chocolademousse... 

 

SMULLEN ! 😋