Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe we de lockdown samen overwinnen? Nóg creatiever en smaakvoller! 😋

23/11/2020

In 2020 heeft onze thuis enkele nieuwe dimensies gekregen. Ons huis werd onze school, ons restaurant, onze crèche, onze speeltuin, onze werkplek, ons hobbyparadijs, onze cinema en zoveel meer. Bijgevolg werden we heel inventief om onze uren in te vullen en promoveerden we onszelf tot leerkracht, topchef, zorgverlener, multitasker en/of topsporter. 

Voor de ene is dat een deugd, voor de ander een isolement. Soms sluipt enige verveling in onze dag. En toegegeven, we raken het misschien allemaal een beetje beu, maar hé, blijf niet bij de pakken zitten en laten we samen vechten tegen dat beestje! Daarom hebben we weer een hele resem aan activiteiten opgesomd om je dagen op een leuke manier te vullen. Hier komt alvast deel 1! 
 

Gastronomische activiteiten: 

  ▪ Ontdek nieuwe culinaire experimenten en smaken: organiseer een online wine tasting met vrienden. Zorg dat iedereen dezelfde wijnen in z’n winkelkar heeft gelegd en proef tegelijkertijd. Deze optie is in alle opzichten het veiligst, er is namelijk geen bob nodig om je ‘s avonds naar huis te voeren en iedereen kan met volle teugen genieten. 🍷

  ▪ Steun de horeca en lokale ondernemers in jouw buurt. Haal af en toe een maaltijd af of bestel online. Ook Colmar Wezenberg zorgt voor delivery of takeaway gerechten. 🛍

  ▪ Blijkbaar was bananenbrood dé lekkernij die tijdens de eerste golf het meest werd gebakken. Laten we tijdens deze tweede golf het iets anders aanpakken? Ga voor de herfstsfeer en maak cinnamon buns, de zogenaamde kaneelbroodjes: overheerlijk wanneer ze juist uit de oven komen.

koken

 

  ▪ Geen fan van kaneel? Appelflappen zijn ook een hele simpele voltreffer (al dan niet met kaneel). 🍎

  ▪ Heb je al gehoord van ‘bakken voor je buren’? Bak iets lekkers voor buren die je nog niet goed kent, steekt het in een doosje met een briefje bij en geef het af op een coronaproof manier. Zo maak je nieuwe vrienden en kunnen je buren meegenieten van jouw kookkunsten.

  ▪ Russian roulette met je kookboeken! Vangen jouw kookboeken ook meer stof dan resultaat? Open je kookboek op een willekeurige pagina en duid blindelings een recept aan. Maak het recept klaar en geniet ervan. Plezier gegarandeerd. 👨‍🍳

 

 

Zoek je nog naar inspiratie voor leuke activiteiten in het weekend of ‘s avonds? Doorbreek je gewone werk/schoolweek en zoek een nieuwe avondactiviteit.

 

  ▪  Is de gymles afgelast? Plan ‘s avonds samen met de kinderen een online gymles in (al dan niet via youtube).👟

  ▪  Koop een naai- schilder, of pottenbakker starterskit.

  ▪ Maak samen met de kinderen leuke armbandjes en verras vriend(in)en met een vriendschapsbandje. 

 

sport

Liever een rustige activiteit? 

  ▪ Lees die boeken die je al lang op je verlanglijstje hebt staan. Of organiseer een boekenclubje online. Zo kan het nog extra gezellig worden. Een glas wijn is toegestaan! 📖

  ▪ Wil je een nieuwe taal leren? De app Duolingo is gratis en heel toegankelijk om in een sneltempo een nieuwe taal te leren.

  ▪ Luister naar een podcast! Op Spotify vind je heel leuke podcasts in alle genres, voor ieder wat wils! 🎧

 

Hebben we je hiermee weer voldoende geïnspireerd? Laat het ons weten op Facebook! We zijn benieuwd naar jullie ideetjes. 

Fijn weekend iedereen. 🤗