Overslaan en naar de inhoud gaan

Tips voor de perfecte paasbrunch

30/03/2021

Zondag is het zover: Pasen! 🐰 Dat vieren we maar al te graag met het lekkere paasmenu van Colmar.

 

Kan je niet wachten tot ’s avonds? Dan hebben we hieronder lekkere inspiratie voor een feestelijke paasbrunch! 🌼

 

Wat heb je daar nu eigenlijk allemaal voor nodig? Wij geven je alvast wat tips voor een onvergetelijke brunch.

 

Met dit lijstje vol lekkers zit je zeker goed:

✔️ Verse pistolets, stokbrood of sandwiches 🥖

✔️ Rozijnenbrood, chocoladebrood, melkbrood

✔️ Koffiekoeken 🥐

✔️ Yoghurt (met granola of muesli)

✔️ Boter

✔️ Zoet beleg: chocopasta, confituur, speculoos

✔️ Hartig beleg: verschillende soorten vleeswaren en kaas 🧀

✔️ Eitjes: hard- of zachtgekookt, roerei, spiegelei, omelet 🍳

✔️ Fruitsla of diverse soorten fruit 🥝🍌🍓

✔️ Vers fruitsap

✔️ Slaatje met tomaat en mozzarella

✔️ Koffie, melk, thee (eventueel chocolademelk)

✔️ En niet te vergeten: paaschocolade! 🍫

 

Paasbrunch

 

Als je wat extra tijd hebt, kan je ook zelf aan de slag gaan in de keuken. Hieronder hebben we vijf recepten met eitjes voor jou op een rijtje gezet.

▪️ Eimuffins (6 à 7 stuks) 🧁

Verwarm de oven voor op 180°C. Klop 4 eieren los met een scheutje melk en voeg peper en zout naar smaak toe. Hak een handvol verse bladspinazie fijn, snijd 4 kerstomaatjes in stukjes, en verdeel de groenten over ingevette muffinvormpjes. Giet hier het eimengsel over. Bak 20 minuten in de oven. Ook lekker met feta of geitenkaas erdoor gemengd!

 

▪️ Pannenkoeken (10 à 12 stuks) 🥞

Meng in een kom 250g bloem met 5dl melk, 2 eieren, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout. Verwarm een beetje boter in een koekenpan. Wacht tot de pan goed heet is, en bak de pannenkoeken.

 

▪️ Zachtgekookt eitje met soldaatjes (4 stuks) 🥚

Breng een pan water aan de kook. Leg, zodra het water kookt, 4 eieren in het water en kook ze 5 minuten. Rooster ondertussen 4 sneden brood. Spoel de eitjes af met koud water en zet ze in eierdopjes. Snijd het geroosterde brood in reepjes. Pel de bovenkant van de eitjes en dop de krokante reepjes brood in het zachte eigeel.

 

▪️ Eiersla (1 potje) 🥚

Kook 4 eieren hard. Laat de eitjes afkoelen en pel ze. Snijd de eitjes in stukjes en meng met 2 eetlepels mayonaise (of yoghurt voor een lichtere variant) en 1 koffielepel mosterd. Kruid af met peper en zout. Ook lekker met 1 eetlepel bieslook en een snuf kerriepoeder!

 

▪️ Wentelteefjes (8 sneden brood) 🍞

Klop 2 eieren los in een diep bord, schenk er geleidelijk aan 2,5dl (amandel)melk bij. Maak het extra lekker met een beetje vanillesuiker of kaneel in het mengsel. Haal één voor één een snede brood door het mengsel. Bak het brood aan beide kanten bruin in wat boter. Top af met wat suiker en dien op.

 

Met deze tips heb je zeker en vast een geslaagde paasbrunch. Opgelet! Steek je niet te vol, want ‘s avonds staat het paasmenu van Colmar op tafel! 

Geniet ook van de gezelligheid en het samenzijn met de mensen die je graag ziet, want ook daar draait Pasen rond.