Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontdek de Spaanse kunst van rustig genieten

25/07/2022

In België verloopt het leven voor velen onder ons razendsnel. Van ‘s ochtends tot ‘s avonds lopen we van hot naar her,
zonder écht uitgebreid de tijd te nemen om te genieten van lekker eten, fijn gezelschap en een moment van rust. Behalve dan in de zomer...

Spanjaarden daarentegen hebben de kunst van rustig genieten volledig onder de knie, en dat het hele jaar door.
Maar wat is nu precies hun geheim? En, beter nog, wat kunnen wij van hen opsteken om het zelf wat rustiger aan te doen?

tapasbuffet

Hou een Spaanse siësta (of neem gewoon eens een momentje voor jezelf)

Tussen 14.00 en 17.00 uur schuilen Spanjaarden voor de hete middagzon. Musea, winkels en kantoren sluiten de deuren en iedereen trekt zich terug voor een heerlijk lange pauze. Het ideale moment voor de Spanjaarden om te genieten van een rustig middagdutje. Zo zijn ze daarna weer helemaal opgeladen om de rest van de dag met veel passie door te brengen.


Ga uitgebreid lunchen

Spanjaarden die ‘s middags geen nood hebben aan een siësta, vind je vanaf 14 uur steeds terug op een van de vele zonovergoten terrasjes. Spanjaarden vinden het heerlijk om uren te tafelen. Geen snelle lunch voor hen, maar urenlang smullen van lekkere en vooral véél tapas. Dat leidt vaak tot een heus tapasfestijn aan tafel, écht genieten!

taco's

Feest als een Spanjaard

In Spanje weten ze hoe je moet feesten. Jaarlijks zorgt het Spaanse Carnaval voor een groot spektakel, maar ook het tomatenfeest Buñol kan je niet missen. Dan bekogelen duizenden Spanjaarden elkaar met tomaten. Een hele beleving! Waar of wanneer je ook in Spanje bent, je vindt er altijd wel een gezellig feestje waar je tot in de vroege uurtjes jouw beste dansmoves kan bovenhalen.
 

Geniet van lekker eten en drinken

Spanjaarden houden van lekker eten en drinken. Of het nu gaat om een lekkere paëlla met een glaasje Tinto de Verano of Spaanse empañadas met een glaasje cava, Spanjaarden smullen er naar hartenlust van. Wie graag meer afwisseling heeft op tafel, gaat dan weer zonder twijfel voor overheerlijke tapas, zoals patatas bravas, calamaris, gamba’s, jamón serrano of iberico... Mmmm.

Tip: In Granada hoef je enkel 1 of 2 glaasjes van je favoriete drankje te bestellen om je buik te kunnen vullen. De tapas krijg je er daar namelijk vaak helemaal gratis bij. Een echte aanrader dus voor prijsbewuste genieters!

tapasbuffet

Ga aan tafel met de hele familie

Familie staat steeds voorop bij de Spanjaarden. In het weekend komen veel Spaanse familias dan ook samen om met elkaar te genieten van een uitgebreide maaltijd in een gezellig restaurantje in de buurt. Van grootouders tot neven en nichten, reken maar dat iedereen steeds van de partij is! En geef toe, wat is er nu beter dan genieten van een heerlijke maaltijd met de mensen die je graag ziet? Dan blijf je namelijk lekker jezelf, net zoals bij Colmar!

Klaar om het voorbeeld van de Spanjaarden te volgen en deze zomer wat rustiger te leren genieten? Boek dan snel een reis naar het zonnige Spanje, of hou het simpel en kom langs bij Colmar. De volledige maand augustus vieren we namelijk de Spaanse cultuur met ons tapasbuffet à volonté voor slechts € 7,95 extra bij je hoofdgerecht. Samen met je vrienden en familie kom je dan uitgebreid smullen van heerlijke pimientos de padrón, tortilla, boquerones, albóndigas en nog veel meer. Da’s op en top Spaans... op en top rustig genieten!